VIVAT OPERA: Petr Nekoranec
Jeseník

VIVAT OPERA: Petr Nekoranec - Koncerty

15.08.2024 od 19:00 do 21:00 hod.

 

Náš momentálně nejlepší tenorista, který si vybudoval mezinárodní renomé, se představí v programu věnovaném české ale i světové opeře a písním.

Účinkující:
Petr Nekoranec
Ahmad Hedar (klavír)

Program:

Leoš Janáček: Moravská lidová poezie v písních – No.22 Památka

Bohuslav Martinů:

Nový špalíček

Opuštěný milý

Touha

Vysoká veža

Smutný milý

Písničky na jednu stranu

Rosička

Otevření slovéčkem

Leoš Janáček:

 Moravská lidová poezie v písních

Obrázek milého

Stálost

Antonín Dvořák:

Milostné písně – O duše drahá jedinká

Cyganské melodie

Kterak trojhranec můj

A les je tichý

Bohuslav Martinů: Nový špalíček – Zwedave Dievča

Antonín Dvořák: Rusalka – Vidino divná

Charles Gounod: Faust – Salute Demeure chaste et pure

Giuseppe Verdi: Rigoletto – Ella mi fu rapita

Jules Massenet: Le Roi d’Ys – Puisqu’on ne peut fléchir

Gaetano Donizetti: Napoli Lasky – Una Furtiva lagrima

Giacomo Puccini: La Bohema – Che gelida manina

 

PETR NEKORANEC

Tenorista Petr Nekoranec je jednou z nejvýraznějších osobností mladé české pěvecké generace. V sezoně 2023/24 ztvární roli Nemorina v nové inscenaci opery Nápoj lásky a Víta v v nové inscenaci opery Tajemství, obojí v Národním divadle v Praze. V prosinci 2023 vystoupí jako Ramiro (Popelka) v koncertní verzi Rossiniho Popelky v pražské Smetanově síni. V zahraničí bude hostovat jako Arbace (Idomeneo) v Opéra nationale du Capitol v Toulouse a David (David et Jonathas) v Théâtre de Caen.

V sezonách 2018–2020 byl sólistou Státní opery Stuttgart, kde se představil mj. jako Almaviva (Lazebník sevillský), Ramiro (Popelka) a Ernesto (Don Pasquale). Od sezony 2021/22 je sólistou Opery Národního divadla v Praze, kde zpívá role Almavivy (Lazebník sevillský), Tamina (Kouzelná flétna), Ferranda (Così fan tutte), Romea (Romeo a Julie), Dona Ottavia (Don Giovanni), Peppa (Komedianti) a Zpěváka (Růžový kavalír).

Petrovy operní závazky v posledních době zahrnuly roli Aspranda (N. A. Porpora: Carlo Il Calvo) v Markraběcím divadle v Bayreuthu, Jurodivého (Boris Godunov) ve Státní opeře Stuttgart, Almavivy v Théâtre du Capitole v Toulouse, Oronta (Händel: Alcina) ve Florencii po boku Cecilie Bartoli v titulní roli a Pylada (Gluck: Ifigénie na Tauridě) v Opéra national de Lorraine v Nancy. Pravidelně spolupracuje s významnými orchestry (Česká filharmonie, PKF – Prague Philharmonia, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Symfonický orchestr hl. města Prahy FOK, Symfonický orchestr São Paulo, Varšavská filharmonie), a dirigenty (†Jiří Bělohlávek, †James Levine,  Keath Lockhart, Alexander Liebreich, Petr Popelka, Gianluca Cappuano, Robert Jindra, Giacomo Sagripanti, Petr Altrichter, Tomáš Netopil, Oxana Lyniv, Emmanuel Villaume ad.). Rád se věnuje i soudobé hudbě a spolupracuje s britským skladatelem Iainem Bellem.

V roce 2016 byl Petr Nekoranec jako první Čech vybrán do prestižního dvouletého Lindemannova projektu v newyorské Metropolitní opeře. V letech 2014–2016 byl členem Bavorské státní opery v Mnichově a jejího operního studia, kde vytvořil řadu rolí včetně titulních rolí v operách Hrabě Ory a Albert Herring. Za roli Alberta Herringa mu byla 28. 11. 2016 v Mnichově udělena Bavorská umělecká cena. V lednu 2018 převzal další prestižní cenu, Classic Prague Awards v kategorii Talent roku 2017. Na podzim 2019 vyšlo jeho profilové album French Arias (Supraphon; Česká filharmonie, dirigent Christopher Franklin).

Petr Nekoranec je laureátem řady prestižních evropských soutěží. V říjnu 2021 získal 2. cenu ve Světové pěvecké soutěži Vincerò v Neapoli, v lednu 2017 se stal absolutním vítězem Mezinárodní soutěže Francesca Viñase, konané v Gran Teatre del Liceu v Barceloně, kde obdržel rovněž Cenu Plácida Dominga. Zpěv studoval na Konzervatoři Pardubice u Jarmily Chaloupkové a spolupracuje s italským operním tenoristou a pedagogem Antoniem Carangelem.

www.petrnekoranec.eu

 

Více informací: klasternihudebnislavnosti.cz

Koncert se koná v pátek 15. srpna 2024 ve 19 hodin v Kongresovém sále Priessnitzových léčebných lázní.

Vstupné PŘEDNÍ SEKTOR 450 Kč, ZADNÍ SEKTOR 350 Kč, sleva 50% pro ZTP, ZTP/P, doprovod ZTP/P a děti do 15 let.

Zvýhodněné vstupné -50 Kč pro držitele karty KPKV.

Pořádají Klášterní hudební slavnosti.

KOUPIT VSTUPENKY

Kultura a události z celého Jesenicka na jednom místě
ZAHRADNÍ HRY

ZAHRADNÍ HRY

Jak se říká, kdo si hraje, nezlobí. Máte jedinečnou možnost využít náš nový adventure golf v parku her za zvýhodněnou cenu. Rezervace a platba 50,- Kč/osoba přímo na golfu. Kapacita je omezena max. 10 dětí v danou hodinu. Pouze pro ubytované.
TANEČNÍ VEČER

TANEČNÍ VEČER

K poslechu a tanci střídavě hrají Karel a Petr Weiserovi. Vstupné 50 Kč
ASTROLOGIE

ASTROLOGIE

Láska a partnerství v horoskopu v podání Ing. Zuzany Šmídové. Vstupné 120 Kč.
MŠE SVATÁ

MŠE SVATÁ

Střídavě celebrují římskokatoličtí kněží P. děkan Mgr. Stanislav Kotlář a P. Mgr. Petr Fiala.
NA KUS ŘEČI S JANEM BUDAŘEM

NA KUS ŘEČI S JANEM BUDAŘEM

Zábavný pořad a beseda s populárním českým hercem, režisérem, hudebníkem a scenáristou Janem Budařem. Vstupné 150Kč na místě.
VÝLET NA MEDVĚDÍ KÁMEN

VÝLET NA MEDVĚDÍ KÁMEN

Ještě neznáte vyhlídku na Medvědím kameni? Jedinečné výhledy na Rychlebské hory a pásma Hrubého Jeseníku stojí za výšlap. Cestou ochutnáme vodu z pramenů, protneme několik našich lázeňských stezek…… Platba a rezervace nejpozději do12hod dne konání v LIC, cena 90 Kč.
PROCHÁZKA S LUCERNIČKAMI

PROCHÁZKA S LUCERNIČKAMI

Večerní vycházka po Háji víly Ozdravy, s povídáním o jeho obyvatelích. Přihlášení v LIC do 12.00 hodin, cena 50 Kč za dítě. Pořádá PLL a.s.
DUŠE KAMENE

DUŠE KAMENE

Komentovaná procházka v areálu a blízkém okolí lázní – sochy, kameny a jejich působení na nás. Provází Mgr. Jiří Glabazňa, cena 80 Kč, přihlášení v LIC.
TANEČNÍ HODINA PRO DĚTI

TANEČNÍ HODINA PRO DĚTI

Přijďte si se svými dětmi tanečně zaskotačit pod odborným dohledem TANEČNÍ ŠKOLY ANETY KRATOCHVÍLOVÉ.
OPRAVDU VÍTE CO VÁM SLUŠÍ

OPRAVDU VÍTE CO VÁM SLUŠÍ

Věhlasná vizážistka Vlasta Neuwirtová Vás podrobně a zasvěceně seznámí co a jak dělat, abychom se líbili. Stojí to za to…! Vstupné 50 Kč.
VÝLET NA DIAMANTOVOU STEZKU

VÝLET NA DIAMANTOVOU STEZKU

Komentovaná procházka na nedávno obnovenou stezku mezi Priessnitzovým a Diamantovým pramenem, doprovázená Mgr. Jiřím Glabazňou. Zaměstnanci SŽ zdarma, ostatní platba 90,-/osobu v Lázeňském Informačním Centru.