Předhradí - Informační prostor

Předhradí - Informační prostor

Hlavním cílem projektu bylo zrekonstruovat prostor centra lázní a nabídnout návštěvníkům co nejvíce informací o místě, společenských a kulturních aktivitách. Tzv. Předhradí dostalo novou tvář díky dláždění i mobiliáři. Za zmínku ovšem stojí také revitalizace jezírka. Nově je zde vybudován suchý akupresurní chodník tvořený oblázky různých velikostí a tvarů. I sám Vincenz Priessnitz a jeho následovníci znali význam chůze pro dobrou funkci nohou, zdraví a kondici. Jejich pacienti chodili bosi a stimulovali tak všechny reflexní zóny plosek nohou.

Nový informační prostor zlepšuje a zkvalitňuje přístup k informacím o turistické a kulturní nabídce příhraničního území díky informačnímu kiosku a velkoplošné obrazovce. Ta vás pohodlně už při příjezdu do lázní informuje o plánovaném kulturním a sportovním programu, aktuálním počasí v lázních i na hřebenech hor, nabízí však informace i od polského partnera projektu. Kamery na vybraných místech, jako jsou např. Balneopark, Bezručův pramen či prameny Adéla, Flóra a Adolf (sprcha Svornosti), poodhalují v desetiminutových intervalech nejnovější obrázky, které se následně zobrazují na zmíněném velkoplošném panelu.


Společný projekt Společnosti Vincenze Priessnitze a Gminy Glucholazy klade za cíl ochranu a obnovu přírodního a kulturního dědictví v česko-polském příhraničí v duchu a odkazu Vincenze Priessnitze.

Termín realizace
Zahájení realizace – 1.5.2014
Ukončení realizace – 31.10.2014

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007-2013

.